Elk logo is een kind van zijn tijd. En hoewel de logo’s die we maken lang mee gaan, vonden we ons eigen logo na 25 jaar wat sleets worden. Een nieuw team en een nieuw ‘huis’ gaf een mooi moment om onze designers los te laten op ons eigen logo.

Inspiratie werd kunstenaar en grafisch ontwerper Escher en dan specifiek de gravures van zijn trappenstelsels. Wij hebben de beginkapitalen van LassooyDesign genomen en deze in 3D aan elkaar gesmeed. En waar Escher een onwerkelijke werkelijkheid tekent, is onze vorm wel mogelijk.

Op ons kantoor hangt het logo als 3D vorm. Zoals je in de animatie kunt zien, is het logo niet zomaar het ‘zetten’ van 2 letters. Het logo is in isometrisch perspectief geconstrueerd op basis van een grid.

Het beeldmerk staat krachtig als een (familie)wapen boven de typografie. Geheel in zwart/wit, wat ook een designtrend is, maar wel één waar wij als ontwerpers ons in kunnen vinden. Less is more.

De merknaam is in het font Acumin. Een eenvoudig, helder font met brede familie. Het kenmerkende onderdeel ‘Lassooy’ is bold (wie zijn we), de toevoeging ‘Design’ (wat doen we) is light.

Is jullie logo ook toe aan een verfrissing? Geef maar een klik!