Doe Duurzaam campagne Gemeente Alkmaar

Alkmaar is een moderne gemeente, die duurzaamheid belangrijk vindt. Daarbij geven ze zelf het goede voorbeeld, maar willen ze inwoners en ondernemers ook inspireren om duurzaam te doen met de campagne ‘Doe Duurzaam’.

Er zijn veel eenvoudige besparingsmogelijkheden in en om het huis. Met de Doe Duurzaam-adviezen wil de gemeente Alkmaar haar inwoners inspireren direct aan de slag te gaan met verduurzaming. Hiervoor hebben wij twee reeksen besparingstips vormgegeven. Bij iedere besparingstip hebben we een passende illustratie gemaakt. De besparingstips waren in eerste instantie voor digitaal gebruik, maar uiteindelijk zijn alle tips gebundeld in een leperello. Deze werden gratis uitgedeeld tijdens de Doe Duurzaam campagnedagen.

In samenwerking met het NME (Natuur en Milieu Educatie) stond afgelopen najaar de Doe Duurzaam Bus op allerlei verschillende plekken in Alkmaar om informatie aan te bieden over duurzaam wonen. Wij mochten de aankleding verzorgen, waaronder de bus bestickering, bodywarmers, beachflags, etc.