Gemeente Waterland

Met behoud van het logo ontwikkelden wij een vormgevingsstijl met golven in blauw. Deze is doorgevoerd in alle middelen. Wij verzorgen onder meer folders en brochures, advertenties, digitale banners, banieren en informatiecampagnes. Ook heeft gemeente Waterland sinds kort een aantal elektrische auto’s. De vormgeving in huisstijl voor het wagenpark hadden we eerder al verzorgd, maar omdat nu ook de afdeling handhaving elektrische auto’s kreeg mochten we ook hier de signing voor verzorgen. Deze moest aansluiten bij de huisstijl, maar ook de kenmerkende striping bevatten.

Marken heeft ongetwijfeld het mooiste toiletgebouw van Nederland. Omdat de toenemende stroom toeristen leidde tot plasproblemen op het eiland, besloot gemeente Waterland tot de bouw van een prachtig toiletgebouw in de bouwstijl van Marken. LassooyDesign kreeg de opdracht om met een concept en design te komen voor de binnenzijde.

Voor elke deur hebben we een man of vrouw laten fotograferen in typisch Marker klederdracht. De modellen zijn ook echte Markers. Als achtergrond hebben we de skyline laten fotograferen waar de (foto)modellen naadloos ingeshopt zijn. Om te voorkomen dat de Markers met markers gemarkeerd worden, hebben we een speciale coating aan laten brengen.

Wij wisten het niet, maar er blijken op Marken diverse klederdrachten te zijn voor verschillende gelegenheden. De heren en dames op de vijf toiletten hebben dus elk een andere dracht aan. Aan de binnenzijde van de deur hebben we de foto’s van de modellen terug laten komen met een uitleg over de Klederdracht. Aldus veranderden we het toiletgebouw letterlijk en figuurlijk tot een op zichzelf staand museum.

© Pieter Pereboom